Събота, 27 Юли 2024

Има ли смисъл татуировката, или е само красива картина

Печат Е-мейл
08 Ноември 2010

 

 Много хора не се замислят за това татуировката има ли някакъв смисъл, или възприемат татуировката само като красива картина. И дори тези, които си правят татуировка, не й придават особено значение, а се водят чисто от естетическо значение.

По-специално татуировката кръст олицетворява живота, духа, безсмъртието, а татуировката под форма на око предпазва от уроки. Татуировката череп е свързана с опасност и смърт и затова тя се прави единствено за украшение. При повечето хора, които имат паяк, татуировката предизвиква недвусмислени асоциации. Тя се счита като атрибут на определени социални групи - бивши затворници, наркомани. Въпреки че образът на паяка в древността символизира мъдрост и предпазва съдбата на човек от злото.

Преди да си направите на тялото татуировка във формата на ритуални или религиозни символи, трябва да се знае точното им значение, тъй като тези знаци оказват влияние върху аурата на човек. Освен това ритуалните и магически татуировки не са предназначени за любопитни очи и затова не трябва да се правят по ръцете и лицето.

Татуировките на животни са едни от най-старите, които са имали за цел да съчетаят духа на природата. Сега те са загубили предназначението. Татуировки във формата на тигри, леопарди, чакали или на хищни птици са символ на свободата, силата и мощта.

Татуировката във форма на змия невинаги е еднозначна, тя може да въплъти хитрост, греховност или мъдрост.

Неутрални по своето значение се явяват татуировките с изображение на цветя и растения, които са предпочитани от много жени.

Татуировката, представляваща пеперуди и молци, символизира достъпност и свободен нрав. Много положителни емоции пробужда татуировката пчела, а ако говорим за животни, то може спокойно да се изобрази котка, но в никакъв случай с отворени челюсти като на тигрица.

Съществуват още татуировки като кланови, армейски, патриотични, професионални и еротични, а има също татуировки амулети и надписи.

Татуировката много добре характеризира своя притежател, така че при избора значението играе голяма роля. Татуировката може да изрази гняв и агресия, например нож с къс меч, или настроени миролюбиво, като татуировката на делфин или жерав.

Повече от татуировките наистина имат значение, въпреки че разпространението на всички съществуващи категории татуировки е проблематично.

Има категория декоративни татуировки, които могат да не символизират нищо, така че ако не се интересувате от нейния смисъл, можете да изберете абстрактно-декоративни елементи, с които да украсите тялото си.

Прочита: 9512

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.