10 Май 2011 |
Â
Щастието невинаги води до добри неща. Изживяваш мига, но не се замисляш за бъдещето и за здравето си. Тогава, когато човек се чувства щастлив, има склонността да прекалява и да консумира нездравословна храна.
Продължава
|
05 Май 2011 |
Жените наистина стареят по-бързо, но пък живеят по-дълго, показват резултатите от изследване на американски учени. Въпреки неблагоприятната прогноза относно продължителността на техния живот мъжете стареят по-бавно от жените, твърдят те. Така например старческото далекогледство при тях са развива по-късно, а скоростта на техните реакции се запазва по-дълго време, отколкото при жените.
Продължава
|
05 Май 2011 |
Дисфункция на яйчниците е доста често срещана сред жените диагноза. Обяснена накратко, тя означава, че в процеса на образуване и отделяне на хормоните, които регулират този орган, са възникнали проблеми.
Продължава
|
05 Май 2011 |
Последните научни изследвания показват, че сладкото носи по-голяма полза на нашия организъм, отколкото вреда. Дори само от аромата на шоколада, ванилията и канелата в нашия организъм се произвежда имуноглобулин А, който засилва имунната ни система. А медът, шоколадът и сушените плодове притежават повишена антиоксидантна активност и се борят ефективно със свободните радикали, които са отговорни за процеса на стареенето.
Продължава
|
05 Май 2011 |
Пикът на пролетните алергии винаги настъпва през май, предупреждават и тази година лекарите-имунолози. Именно през този пролетен месец растенията, богати на алергени, разцъфват и хората, чувствителни към техния прашец, усещат в различна степен действието на алергените.
Продължава
|
05 Май 2011 |
Редовната употреба на карамел и дъвка помага в борбата със стреса, който хората изпитват на своите работни места. Това се съобщава в публикувания доклад на отдела по клинична психология към Мадридския научноизследователски институт по психотерапия "Употребата на карамел и дъвка помага на човека да преодолее стресовото състояние на работното място и повишава работоспособността".
Продължава
|
03 Май 2011 |
Употребата на сладки напитки помага да се подобри способността за запаметяване до 20%. До този извод са стигнали шотландски специалисти от университета в Глазгоу.
Продължава
|
03 Май 2011 |
Вегетарианците са застрашени от психични разстройства, като деменция и Алцхаймер, тъй като те развиват дефицит на витамин B-12, твърдят невролози. Риба, миди, месо, яйца, мляко и производни са едни от най-добрите източници на витамин B-12.
Продължава
|
03 Май 2011 |
Способността на човека да запаметява е тясно свързана със състоянието на зъбите му, твърдят учени от Норвегия.Те участват в проект, започнал още през 1988 г. Анализът на получените през тези години данни от групата доброволци показал, че паметта се намира в пряка връзка с броя на зъбите.
Продължава
|
03 Май 2011 |
Затруднявате се да помните имена и лица с напредването на възрастта? Не бързайте да се паникьосвате. Швейцарски учени твърдят, че един обикновен разговор може да бъде толкова ефективен, колкото и популярните игри за упражняване на мозъка.
Продължава
|
|
|
|
страница 41 от 127 |