Четвъртък, 18 Юли 2024

Авив "Виви” Нево - милионерът, който се криеше от Google

Печат Е-мейл
16 Септември 2011

Авив Нево с годеницата си Жан ЗъйРоденият в Букурещ и отраснал в Тел Авив предприемач Авив "Виви" Нево превръща няколко милиона долара, които майка му му завещава в огромно състояние, като инвестира в кабелни компании и други медийни активи, пише Business Insider.

Четиридесет и седем годишният милионер, който твърдеше, че за него не можело да се намери нищо в Google до 2006 г., притежава големи дялове в компании като Time Warner, eBay, Goldman Sachs, Microsoft и други.

През 2008 г. New York Times информира, че той е най-големият индивидуален акционер в Time Warner и че преди това е бил най-големият индивидуален акционер в Goldman Sachs.

Нево вече излиза от анонимност и наскоро списание Vanity Fair публикува материал за него, съсредоточавайки се върху неговото имение на стойност 48 млн. долара в Малибу, както и върху приятелството му със съоснователя на Twitter Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Morgan Stanley Джон Мак, Дик Парсънс и сем. Мърдок; Лени Кравиц и Блейк Лайвли.

Компанията на Нево NV Investments в момента концентрира усилията си върху новите технологии, инвестирайки в Twitter, Demand Media, Square, както и в други интернет компании. Нево също така търси възможности в Китай, за да увеличи състоянието си.

Нево е сгоден за китайската актриса Жан Зъй, станала популярна с филми като "Тигър и дракон", "Час пик - 2" и "Мемоарите на една гейша".

Прочита: 3917

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от света

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.