Събота, 27 Юли 2024

Арестуваха човек на Десислава

Печат Е-мейл
15 Май 2012

Костадин ХайковПловдивският бизнесмен Костадин Хайков, който купи телевизията на ДесиСлава DSTV, се оказа забъркан в афера за над 2 млн. лева. В края на миналата седмица той беше арестуван при акция с кодовото название „Потайните".

Заедно с него са задържани още трима души. Всички те са обвинени в ощетяване на държавата за милиони левове.

Престъпната група е наблюдавана от няколко месеца. Според разследващите Хайков и хората му са извършвали нереални сделки с цигари, ваучери, продажба на услуги и търговия с месо. Документите са осчетоводявани така, че да не се налага плащането на ДДС.

Самата ДесиСлава изпаднала в шок, след като научи, че бизнеспартньорът й е подозиран за измами в особено големи размери. "Не съм очаквала подобно нещо! Много съм изненадана, много", заяви певицата. Тя описва Костадин Хайков като един"изключително точен и коректен мъж". "Изпълнихме нашата сделка много професионално.

Спази всички срокове, всички точки по договорите. Въобще без никакви забележки. Доколкото знам, телевизията върви нагоре след продажбата. Има студия, добре се развива, тръгнала е напред. Още при преговорите ми изглеждаше като човек с голямо желание и хъс за работа", допълни ДесиСлава.

Според разследващите обаче Хайков е развивал класическа схема за източване на ДДС. Заедно с останалите от групата той е създавал документи с невярно съдържание през съществуващо дружество.

След това е извършвал сделки, но само по документи, с фирми-бушони. В договорите за покупко-продажба е записвано, че е осъществяван внос от Гърция, Полша, Испания, Германия и Великобритания. Самите кухи фирми били без офиси, нямали нито назначен персонал, нито пък каквито и да е парични средства.

Костадин Хайков купи DSTV в началото на годината. При сключването на сделката ДесиСлава тогава коментираше, че се е спряла на него именно защото бил коректен и почтен. Самият Хайков е известен в Пловдив. Там той се водеше представител на една от големите разпространителски агенции. След като избухна скандала около него, няколко медии обявиха, че той вече няма права да ги разпространява.

източник: Шоу

Прочита: 6795

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ звездите в сянка

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.