Неделя, 19 Май 2024

Масларова заплашвала Ани Салич

Печат Е-мейл
21 Октомври 2010

Ани Салич и Емилия Масларовa"Вие трябва да разберете, че тези деца толкова си могат", заяви преди време Емилия Масларова по повод филма на Би Би Си за децата от село Могилино. Това не е единственият абсурден призив, с който бившата социална министърка шокира обществеността.

С нелепи изказвания не се изчерпва и работата на Масларова по времето, когато бе социален министър. Неотдавна продуцентът на „Великолепната шесторка" Магърдич Халваджиян намекна в интервю, че защитничката на бедните и онеправданите отправила сериозен отпор при първия сезон на благотворителното риалити. Искала, ако може, това предаване да го няма. Пречела, но така и не се изясни в какво се е изразявал саботажът на Масларова.

„Възпрепятстваше работата на екипа по всякакъв възможен начин. Заплашваше, че ще спре да дава разрешителни за достъп на Би Ти Ви до дома в Могилино. Някаква нейна пиарка стоеше през ден в телевизията и нервно потропваше с краче. Тя се изявяваше като говорител на Масларова", споделя източник. Допълва, че по това време въпросната дама предала в Би Ти Ви и заплахата на бившата социална министърка: „Ще спра достъпа, ще разпратя децата в други домове и няма да ги видите повече".

Масларова стигнала до там, че лично се обадила на новинарката Ани Салич, която беше водеща и на първия сезон на предаването. Какво са си казали, едва ли някой ще се наеме да сподели.

„Доказателства за тези телефонни разговори няма. В Би Ти Ви обаче се коментира, че я е заплашвала. Масларова заявила, че няма да дава информация за новинарската емисия, ще прекъсне всякакъв контакт с телевизията. Очевидно похватите на бившата министърка за постигане на целите й са заплаха за пълно медийно затъмнение", споделят запознати и допълват, че Масларова действително искала да спре предаването. Причината - притеснявала се от реакцията на обществото.

„Страхуваше се от хорското мнение. Все пак тези деца не са там от вчера и избирателите й няма да преглътнат факта, че тя не е направила нищо за тях. Масларова започна бойкота срещу Би Ти Ви още когато от телевизията купиха филма от Би Би Си и го излъчиха", коментират колеги на Ани Салич.

Въпреки опитите на Масларова да саботира предаването, първият сезон на „Великолепната шесторка" изпълни мисията си. Събраните близо 2 милиона лева доставени на УНИЦЕФ. Парите бяха похарчени за създаването на социалната услуга „Малка къща за всяко дете". В крайна сметка децата от Могилино бяха преместени в среда, близка до семейната.

„Имаше страхотен отпор от миналото правителство за първата "Шесторка". Ако трябваше да си го кажем както трябва в предаването, много хора щяха да изпищят. Масларова искаше това предаване да бъде спряно. Защото извади на показ това, че едни хора, които трябва да ни управляват, на които сме дали доверието си, предават децата ни и не ги интересува за какво става въпрос", заяви Магърдич Халваджиян и подчерта, че тази година инициативата е подкрепена от социалното министерство.

източник: Уикенд

Прочита: 4414

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ български звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.