Събота, 27 Юли 2024

Българка, баронеса, майка на две деца, дирижира “Травиата”

Печат Е-мейл
07 Март 2012

Любка Биаджони цу ГутенбергАко искате да направите неповторим подарък за най-скъпата на сърцето ви жена, можете да го направите, като я заведете на операта "Травиата". Обещаваме ви, че преживяването ще бъде незабравимо, а основната причина за това е дамата, която стои зад целия спектакъл.

Любка Биаджони цу Гутенберг е оркестров и хоров диригент. Професията обаче описва една съвсем малка част от личността й. Тя е българка, съпруга, майка на две деца, баронеса. Майка й е българка, а баща й - италианец. Родена в Рим, омъжена в Германия, Любка Биаджони е възпитаник на националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" и говори отличен български. Зад красивата усмивка и топлия поглед стои дама, която знае как да размахва палката.

"За първи път поставих "Травиата" по време на фестивала в Хереншимзее, Германия, през 2007 г. Това е фестивал, който организираме заедно със съпруга ми вече 12 години. "Травиата" е и първата опера, която направих по напълно различен начин. Обикновено една опера се представя в театър, но в моята постановка оркестърът, певците и диригентът са заедно на сцената, а зрителите са в непосредствена близост. Искам зрителите да съпреживеят всяка една история, която им разказваме, да познаят себе си в образите на сцената като в огледало, да се докоснат до тяхната съдба, до мечтите им, да усетят любовта им", споделя баронеса Любка Биаджони цу Гутенберг в интервю пред iNews.bg.

Прочита: 3352

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българска музика

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.