Събота, 27 Юли 2024

Лили Иванова: От бездарници и "идоли” човек не може да се дореди

Печат Е-мейл
10 Май 2011

Лили ИвановаПред екипа на "Бодилник" в сутрешния блок на ТВ 7 примата на родната естрада Лили Иванова разкри тайната на перфектната си визия и с болка сподели, че в България властват бездарниците.

- Не Ви ли изморяват дисциплината, този режим и график, който спазвате?

- Не, не мисля, че някой би могъл да се измори от дисциплината и графика, защото така нещата вървят, а иначе - не.

- А откъде черпите силата и енергията си? На сцената не спирате да скачате и да танцувате.

- Приличам на майка ми и на баба ми по бащина линия. Те бяха такива. Майка ми почина на 93 г., а баба ми към 100. Аз приличам повече на баба ми, защото тя беше такава дребничка и слабичка и вечно щъкаше нагоре-надолу.

- Е, какъв е режимът Ви?

- Не ям много. Това е най-лесното и простото. Имам си специална диета, която сама съм си измислила. Като я кажа на някого и ми отвръщат: "Аз не мога така!". Ами като не можеш, тогава яж и дебелей!

- Ще ни споделите ли диетата?

- Аз не стоя гладна. Сутрин, като стана, изпивам една чаша топла вода. После изпивам едно кафе с малко млекце и това е и закуската, и обядът ми, защото ставам към 13 ч. Изгладнявам към 4-5 следобед и тогава изяждам една попара със сирене. Едно малко сухарче с много малко сиренце и гореща вода. Без захар и без сол. След това храната, която е малко по-здрава, я пазя за вечерта, защото човек като е гладен, не може да заспи. Това важи и за мен, затова късно вечерта към 9, 10 или 11 ч. изяждам един или два белтъка с малко сол. Обичам да си хапвам и карфиол с мед, много е приятно.

- Вие не ядете месо, защо, от любов към животните или защото не Ви харесва?

- Няма нищо общо с животните. Не ям месо, защото не зная какво е това месо. Хората от екипа ми Иван Салчев и Ангел Попов ме снабдяват с прясно млекце, което е от истинска крава, и с яйца от истинска кокошка. Научих се и да правя кисело мляко. Научих и Салчев и сега, като се чуем по телефоните, все се питаме - твоето стана ли, а твоето стана ли".

И си имам кисело млекце в хладилника винаги. Ако прегладнея, може да си хапна млекце със сухарче или с мед... Човек като иска, няма да остане гладен, но аз не се тъпча с тестени неща, хляб не ям... само тези сухарчета, но те са толкова малки... и максимум да изям 4-5 на ден. И още нещо, след всяко ядене изпивам по една чаша преварена гореща вода.

- Колко е важна красотата днес в шоубизнеса?

- Красотата е важна, но ако човек е много бездарен, горкият, красотата не може да го спаси в никакъв случай. Красотата е важна в началото да видиш един приятен човек на сцената, приятна актриса, приятна певица или певец.

- Имате една култова реплика по повод бездарниците. Казвате, че у нас е "нашествие от бездарници".

- Да, така е! То е огромно, нашествието... Може би затова и не искам да ме обявяват най-добрата ли съм, първа ли съм, втора ли съм, защото те всички са първи. То от тези първи човек не може да се дореди! Всички са първи, всички са най-велики, идолите на тази държава, идолите на този български народ... То много идоли, много нещо! А и секссимволи... Това да не говорим...

- Какво тогава трябва да се случи, за да спрем да се виждаме по начина, по който всъщност не изглеждаме?

- Трябва да се пресяват нещата. По най-простия начин. Като вземем ситото, всички дребосъци трябва да изчезнат и това, което остане вече, това е, което трябва да остане. И по всички телевизии едни и същи образи, едни и същи въпроси, едни и същи секссимволи, едни и същи велики звезди... Всичко е едно и също. Съжалявам, че така говоря.

Не съм аз най-великата, в никакъв случай, но в тази държава имаме достойни певци, достойни артисти, достойни българи... Нека тези достойни хора излязат на повърхността. Имаме ги. А не да се чудят тези българи къде да изчезнат и къде да заминат.

Прочита: 4478

Коментари (1)

...
Neznam kolko vreme spazvate tazi dieta,veroqtno ne poveche ot 3 dni.Ta tq nqma i 500kal.Ne moje da konsumirate tolkova malko i ednoobrazna hrana i da peete na koncert.17god. bqh na scena i znam kolko kal.trqbvat.Ot edno vreme se pravite na interesna,a nas na glupavi.
Galina , 12 май 2011 01:09

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българска музика

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.