Понеделник, 05 Юни 2023

Български дизайнер-изобретател жъне успехи в чужбина

Печат Е-мейл
15 Декември 2009
Валентин ВодевМодел на велосипеда “Biquattro” на българския дизайнер Валентин Водев ще бъде изложен в “Ред дот дизайн мюзиъм” и ще бъде публикуван в годишника на музея, съобщил дизайнерът чрез имейл до българското посолство в Лондон. През ноември “Biquattro” спечели в Сингапур престижната международна награда за дизайн “Red Dot Concept Award” в категорията “Мобилност”.
“Biquattro” представлява велосипед, който с едно движение се превръща в електрически и в случай на нужда се трансформира в триколка с багажник.
Пак през ноември Водев участва в големи дизайнерски изложби във Виена и Токио с други две свои произведения, сред които радио “Valerie” - радиоапарат без копчета и бутони. Успешно е и участието му на традиционния лондонски фестивал за дизайн в изложбения център “Ърлс корт”.
Валентин Водев напуска София през 1999 г. и завършва специалност “Индустирален дизайн” в Университета по приложни изкуства. Тази година той завърши “Продуктов дизайн” в Кралския колеж в Лондон.
Прочита: 3075

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.