Петък, 09 Юни 2023

Космонавтът Георги Иванов излезе в пенсия

Печат Е-мейл
06 Май 2010

Георги ИвановПървият български космонавт Георги Иванов гледа все повече да почива и все по-малко да се труди, сподели самият той. „Все пак съм пенсионер. Е, от време на време ми се налага и да поработвам”, заяви астронавтът, който на 6 май е именник.

С настъпването на демокрацията той създаде собствена авиокомпания и бизнесът му в последните 15-20 години е свързан предимно с нея.

Звездният миг на Георги Иванов дойде на 10 април 1979 г., припомнят запознати. На този ден от космодрума „Байконур” излетя ракетата „Съюз 33” със смесен българо-руски екипаж. Освен ловчанлията в капсулата на кораба бе и братушката Николай Рукавишников.

източник: Уикенд
Прочита: 3603

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.