Петък, 01 Март 2024

Пастетът и топените сирена табу за бременните

Печат Е-мейл
03 Декември 2011

 Учени твърдят, че бременните не трябва да ядат смлени меса (пастет) и меки (топени) сирена. Този вид продукти може да съдържат специфична бактерия, която повишава риска от отравяне.

Случаите на инциденти са редки, но опасността е най-голяма за пациентите, болни от рак, и бременните, тъй като може да предизвика спонтанен аборт, отравяне на кръвта и отслабване на имунната система, допълват специалистите.

Прочита: 2558

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.