Събота, 08 Май 2021

Бързото ходене пази от рак

Печат Е-мейл
09 Ноември 2011

 Бързото ходене по половин час дневно може да предотврати 10 000 смъртни случая от рак годишно, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване на Световния фонд за изследване на рака. Редовните разходки освен това намаляват процента на хиляди смъртни случаи от сърдечносъдови болести и други хронични заболявания.

Последните данни на организацията показват, че броят на разходките пеша е достигнал най-ниското си ниво, откакто от 1988 г. се води статистика. Организацията предупреждава, че тенденцията към обездвижване е тревожна, тъй като много малко хора спазват препоръките на здравните експерти.

Данните, събрани във Великобритания през 2010 г. за 8100 домакинства, наброяващи над 19 000 души, показват, че средно човек прави 960 разходки годишно - спад с 12 процента спрямо периода между 199-1997 г., когато броят им е бил 1086 годишно. Около 64 процента от всички тези разходки са били с кола, в това число и 20 процента на разстояние по-малко от километър и половина.

Прочита: 1717

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.