Неделя, 16 Май 2021

Гроздето предпазва от изгаряне

Печат Е-мейл
17 Август 2011

 Гроздето съдържа специални съединения, които предпазват кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и предпазват от слънчево изгаряне, откриха испански изследователи.

Известно е, че UV лъчите са основна причина за рак на кожата, меланома, зачервяване и преждевременно стареене. Резултатите от експеримента показват, че тези неприятни странични ефекти могат да бъдат сведени до минимум при мазане със зърна от грозде.

Професор Касканте, специалист по биохимия в Университета на Барселона и един от водещите автори на изследването, обясни, че ултравиолетовата светлина действа негативно върху клетките на кожата и може да доведе до клетъчна смърт. Този процес може да бъде спрян със съединенията, които съдържа гроздето, откриха учените.

Според професор Касканте тези резултати ще бъдат използвани за производството на висококачествени лосиони за защита от слънцето. Учените смятат, че са направили крачка напред в създаването на по-ефикасни слънцезащитни козметични продукти.

Прочита: 1878

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.