Понеделник, 17 Май 2021

Носете токчета, равните обувки са опасни за жената

Печат Е-мейл
22 Юни 2011

 Съвсем ниските обувки, сандали, популярни като "римлянки", колкото и да са примамливи, не са полезни за женското здраве. Обувките, които са без ниско токче, натоварват коленете, ханша и гърба. Все по-често жените се оплакват от болки в стъпалата. Затова и британското сдружение на ортопедите направи ново предупреждение.

Изцяло ниските обувки, от рода на мокасини, еспадрили или балетни пантофки, може сериозно да навредят на краката. Те не предлагат съответната подложка и за това при движение стъпалата понасят цялата тежест, предупреждава Лорейн Джонс от Сдружението на ортопедите. Като последствия може да се появят артрит, болки в мускулите, срастване на ноктите, кокоши трън и мазоли. Затова трябва мокасините да се носят възможно по-кратко време и в никакъв случай на дълги разходки.

Желателно е да се избират обувки с минимален ток и повече материя отстрани, за да се подсигури стабилност на ходилото, съветват още експертите.

Прочита: 3300

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.