Понеделник, 06 Февруари 2023

Хората с наднормено тегло страдат по-често

Печат Е-мейл
28 Май 2011

 Американски учени твърдят, че хората с наднормено тегло страдат от по-чести и по-сериозни пристъпи на мигрена. Изследването е обхванало около 3800 души, страдащи от тежкото главоболие, на средна възраст 38 години. 65% от участвалите в изследването са били жени.

Резултатите показали, че 51% от доброволците имали нормално тегло (с индекс на телесната маса между 18,5 и 24,9), 30,6% били с леко завишено тегло (ИТМ от 25 до 29,9), 10,4% са страдали от наднормено тегло (ИТМ от 30 до 34,9) и 20,7% са били с ИТМ над 35.

Хората с по-ниско от нормалното тегло били 3,1% от участвалите в изследването.

Учените установили, че хората с наднормено тегло страдат по-често от мигренозни пристъпи, при това по-тежки.

Специалистите искат да проучат в бъдеще дали и в каква степен понижаването на теглото влияе върху облекчаването на симптомите на мигрената и разреждането на пристъпите.

Според данни на Световната здравна организация 580 млн. души по света страдат от периодично повтарящи се пристъпи на главоболие, нерядко съпровождани от нарушения в зрението, силна дразнимост от светлина и шум, потиснатост и повръщане.

Прочита: 2579

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.