Събота, 22 Юни 2024

Как се прави тяло за Оскар

Печат Е-мейл
17 Март 2011

Натали Портман във филма “Черен лебед”Зад триумфа на Натали Портман във филма "Черен лебед" стои нейният "бял лебед" - балерината Мери Хелън Боуерс. В продължение на 10 години тя е част от трупата на Ню Йорк Сити Балет, обикаля световните сцени, а днес преподава като личен треньор създадения от нея метод Ballet Beautiful на холивудски звезди, модели и светски личности от нюйоркското общество.

За щастие методът е достъпен за всяка жена, която иска да извае тяло на балерина. Онлайн можете да се запишете в балетен клас на живо с Мери Хелън Боуерс на интернет адрес www.balletbeautiful.com. Мери Хелън споделя пред EVA своя опит.

- Мис Боуерс, Вие създадохте метода Ballet beautiful (красив балет), който е достъпен онлайн по цял свят. Мислите ли, че всяка жена може да постигне тяло на балерина?

- Абсолютно! Вярвам, че всяка жена има възможност да промени тялото си. С този метод аз помагам на жени с всякакви размери и форми да изградят издължени и стегнати мускули, да станат по-силни и да добият елегантна стойка.

- Кога Ви избраха за балетен треньор на Натали Портман за филма "Черен лебед"?

- Натали и аз започнахме да работим заедно година преди началото на снимките. Тя дойде в Ню Йорк за снимките на друг филм, в който имаше роля, и започнахме заедно часове по класически балет и упражнения по Ballet beautiful 5-6 пъти седмично.

- Как тренирахте?

- Създадох много подробна и строга тренировъчна програма за Натали. В началото прекарвахме по 2 часа на ден, работейки по моя метод, плюс класически балетни упражнения и хореография. С наближаването на снимките започнахме да тренираме много интензивно, за да я подготвя добре за ролята. Работехме по 5 часа на ден шест пъти седмично. Освен това всеки ден плувахме заедно по километър и половина за издръжливост.

- Какви са впечатленията Ви от Натали Портман?

- Натали е много красив човек и невероятно талантлив танцьор. Тя е посветена на своето изкуство и това стана очевидно за мен с отдаването й докрай по време на подготовката й за ролята. Тя имаше желанието да се потопи в живота на истинска балерина, а това е изключително трудно. Животът на танцьора е изпълнен със саможертва и болка, но в същото време и с голяма доза красота. Аз много се гордея с нейното изпълнение в "Черен лебед" - направи всичко добре, танцът й е перфектен.

- Какъв беше Вашият живот като балерина?

- Да бъдеш професионална балерина е нещо, което невероятно възнаграждава, но и много изисква. Танцуваш през цялото време, а когато не танцуваш, постоянно работиш за сила и издръжливост, за сценично съвършенство и за подготовка на палците за представлението. Часовете са безкрайно дълги. Отивах в театъра в 9 сутринта и напусках след 11 вечерта. В неделя приключвах в 6 следобед, а понеделник беше единственият ми почивен ден.

- Методът Ballet Beautiful се доближава повече до класическия балет или е в основата си фитнес програма?

- Това е система от упражнения, основани на моя опит и умения на балерина. Чрез тях човек, който не е професионалист, може да развие грациозно и стройно тяло и да придобие отлична стойка. Развълнувана съм да споделя моя опит с другите и да ги убедя, че не само балерините могат да имат прекрасна физика.

- Необходима ли е специална диета?

- Балансираното хранене според мен е важна част от здравословния начин на живот. Не вярвам в драстичните диети и лишенията. Аз съм определила за себе си диета с органични продукти, която ми позволява да съм силна и здрава.

- Какво е подходящото облекло за практикуване на Ballet Beautiful?

- Лично аз обичам да нося трико или Т-шърт и клин. Много е важно да наблюдаваш линията на движение на краката!

- Как се практикува Ballet Beautiful онлайн?

- Методът е предизвикателство и затова дава добри резултати, той е едновременно забавление и усилена работа. Създаден е, за да се практикува навсякъде и по всяко време. Да тренираш онлайн на живо е голямо удобство, като същевременно общуваш с приятелите си в групата и се забавляваш, докато влизаш във форма у дома или на друго предпочитано място.

Прочита: 4951

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ светски новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.