Събота, 27 Юли 2024

Джордж Лукас отмъсти на богатите си съседи

Печат Е-мейл
18 Май 2012

Джордж ЛукасОт 1984 г. американският кинорежисьор, продуцент и сценарист Джордж Лукас владее огромно парче земя на север от Сан Франциско, щата Калифорния. В това ранчо Лукас се канеше да построи киностудио, но така и не успя да се договори със съседите, местните власти и еколозите.

Както припомня San Francisco Chronicle, покрай фабриката за филми режисьорът планираше на мястото да се появи ресторант, спортна зала, басейн, стаи за деца и гараж за 200 коли. Лукас дълго мислеше над своя проект и искаше да го направи уникален.

Но в същото време жителите на съседните луксозни къщи също имаха своите планове. Те се бояха от дългото строителство, шума, калта и бъдещите тълпи посетители. Цели 25 години местната асоциация на домовладелците спъваше всеки опит проектът да бъде започнат. Съседите на Лукас не бяха впечатлени и от уверенията му, че киностудиото ще донесе 300 млн. долара на местната икономика и ще създаде над 1000 работни места. В крайна сметка и на местно, и на федерално процедурите се точеха с години заради многобройните протести и накрая проектът съвсем спря.

През април 2012 г. компанията Lucasfilm официално заяви, че изоставя проекта. За годините Лукас сериозно се бил охарчил за експертизи и различни разходи, а плановете му са се променили.

Сега създателят на "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс" има нов проект. Той каза, че ще направи всичко възможно на мястото на неговата несбъдната мечта да се появят евтини жилища за бедни граждани и дом за възрастни хора...

Прочита: 2195

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.