Събота, 27 Юли 2024

Топмоделите на 80-те, вчера и днес

Печат Е-мейл
30 Август 2011

Хелена КристенсенТе са момичетата, красили кориците на елитните модни списания преди 30 години, те са топмоделите на близкото минало, оставили траен отпечатък в модния свят и накарали  милиони момичета да се насочат към модния подиум. Коя от тях успя да развие суперуспешен бизнес, коя  е първата дама на Франция? На кои от тях времето остави своя отпечатък и кои все още ни гледат от кориците?

 

Хелена Кристенсен (42 )

Топмодел от зората на 90-те години, когато работи с най-големите имена в световната мода - Chanel,Versace,Yves Saint Laurent, и се снима в каталога на Victoria"s Secret. Днес тя е майка, развива собствен бизнес и се занимава с фотография.

Бриджит Нелсън (48)

С изключително строгото си излъчване през 80-те години  Бриджит Нелсън си спечелва славата на супержена и дори се появява на корицата на Playboy" облечена. Биографията й включва връзка със Силвестър Сталоун, автобиографична книга и 4 деца, а днес има многобройни телевизионни изяви и  участва в реалити формата.

Брук Шийлдс (46)

Филмът "Синята лагуна", в който тя играе главната роля, я направи световноизвестна през 1980 година. Днес, 46-годишна, тя продължава да краси кориците на списанията, изглежда в отлична форма и играе една от главните роли в сериала "Триумфът на червилата".

Карла Бруни (43)

Италианският супермодел на 80-те и 90-те е един от най-скъпоплатените модели през този период. Още ненавършила 20 години, става лице на Guess by Marcianо и е обявена за новото чудо на световната модна сцена. През 2008 година се венча за президента на Франция Никола Саркози, от когото очаква дете. Така бившият супермодел се превърна в пъравата дама на Франция.

Каре Отис (42)

Започва своята кариера, като позира за Playboy, след което прави голям пробив във висшата мода. През 1990 година играе главната роля във  филма "Дивата орхидея" с Мики Рурк . През 1992 година двамата сключват брак, а през 1998 се развеждат. Животът на Каре представлява серия от обрати - тя се пристрастява към кокаина, а бракът й с Мики Рурк е катасторфален. Въпреки това, самият актьор споделя, че Каре е голямата му любов. Днес Каре е модел на дрехи за жени, носещи по-голям размер, и казва, че не се притеснява от този факт, даже напротив - гордее се с формите си.

Кристи Търлингтън (42)

Тя е част от фамозното трио заедно с Линда Еванжелиста и Наоми Кембъл, заради които е измислен терминът "топмодел". Днес е известна като лице на суперскъпите кампании за парфюма на Calvin Klein - Eternity, тези на Versace и козметиката на Maybelline New York. През 2003 година се жени за режисьора Едуард Бърнс, от когото има 2 деца.

Синди Крауфорд (45)

Открита е едва на 16 години и веднага става лице на Revlon за цели 11 години. Тя е първият топмодел, позирал за Playboy. През 1991 година се жени за Ричард Гиър и се развеждат едва 4 години по-късно. Има две деца от брака си с Ранди Гербер и продуцентска къща Crawdaddy.

Клаудия Шифър (40)

Става известна заради приликата си с Бриджит Бардо. Това й помага да стане лице на Chanel и веднага след това започва работа за Guess by Marciano. Тя стремглаво се изкачва по стълбицата на успеха и детронира триото Еванджелиста-Кембъл-Търлингтън с нейните над 700 корици за най-елитните модни списания. Днес, на 40 години, е щастливо омъжена с 3 деца и е лице на Chanel Eyewear.

Прочита: 5132

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните модели

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.