Събота, 27 Юли 2024

Уникална трансплантация: Китайски лекар присажда глави на мишки

Печат Е-мейл
12 Юни 2015

 Уникална трансплантация извършил китайски лекар, който с диамантено острие успява да отреже глава от донор и по нов метод присажда главата на приемник. Той се кани да извърши в последствие трансплантация и на глави на маймуни.

Рен Сяопин правил изследвания в Университета на Синсинати, напуснал, за да продължи изследванията си в Китай. Първата трансплантация на глава от една мишка на друга той е направил през 2013 г., разказва "Уолстрийт джърнъл". След това Сяопин е правил тази процедура около 1000 пъти.

С диамантено острие лекаря отрязал главата на приемника от тялото с минимални поражения, след което премахнал главата на донора. Тъй като се налагало сърцето и белите дробове да работят, той премахнал и главата на донора по деликатен начин.

Чрез полиетилен гликол "дареното" тяло се присъединява към нервите на гръбначния стълб от главата.

Накрая главата на реципиента се намества към тялото на донора с пирони, тел, болтове. Временните тръбички за кръвта се отстраняват, а кръвоносните съдове и мускулните тъкани се съединяват с шевове.

Максималната продължителност на живота на реципиента след операцията е около един ден и Сяопин се опитва да подобри този резултат.

из. trud.bg

Прочита: 4143

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.