Събота, 22 Юни 2024

Мъж с ампутирани крака изкачи Килиманджаро

Печат Е-мейл
25 Юни 2012

 Канадец с ампутирани два крака успя да изкачи Килиманджаро. Това стана след като осем дни се катери по планината до върха само с помощта на ръцете си.

Спенсър Уест, 31-годишен жител на Торонто, изкачи най-високия връх на Африка - близо 6000 м, използвайки ръцете си, за да преодолее 80% от разстоянието, и инвалидна носилка за най-трудните участъци.

Младият мъж губи краката си още на 5-годишна възраст вследствие на генетична малформация (агенезия - липса на орган или част от орган, в случая на сакрума, част от гръбначния стълб), която парализира долните му крайници. Впоследствие се наложила пълна ампутация на краката му.

Най-добрите приятели на Спенсър - Дейвид Джонсън и Алекс Меерс, го придружават в екстремното му изкачване, чиято цел е преди всичко хуманитарна: тримата заедно са събрали над 500 000 канадски долара за хуманитарна организация (Free The Children), която полага усилия да осигури снабдяването с питейна вода на стотици хора в Кения, засегната от най-свирепата суша за последните шестдесет години.

Прочита: 6073

Коментари (1)

...
браво на тоя човек , бог да го пази и също и неговите приятели дето са му помогнали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif
cool , 03 февруари 2014 17:37

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.