Събота, 23 Септември 2023

Маси и столове се движат в “живото” кафене в Хелзинки

Печат Е-мейл
22 Февруари 2012

 Представете си, че стоите пред компютъра и само с едно натискане на мишката местите мебели, регулирате светлини и правите всевъзможни интервенции в място, което наблюдавате онлайн. Било то и на другия край на света.

Всъщност това е възможно и въобще не е част от научнофантастичен филм за бъдещето. В Хелзинки съществува кафене, което се регулира изцяло от онлайн потребителите. Докато посетителите пият кафето си, масите и столовете се местят, светлините изгасват, музиката се променя. Т.нар. "юзъри" имат по около минута да си "играят" с всеки обект, а след изтичането на това време могат да се прехвърлят на друг.

Иновативното заведение демонстрира креативност и цели да привлече световното внимание върху финландския град като световна столица на дизайна през 2012 година. То е създадено от GP UdstillningsDesign и през следващите няколко седмици ще се помещава в един от местните молове.

Прочита: 2778

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.