Понеделник, 26 Февруари 2024

Върнаха на чистачка в хотел открити от нея бижута за 7 000 000 евро, никой не си ги потърсил

Печат Е-мейл
21 Февруари 2012

 Разсеяна чистачка от луксозен холандски хотел случайно откри в дома си златни и диамантени бижута за 7 млн. евро, изчезнали мистериозно и обявени за откраднати още през 2006 г., съобщи АФП. Скъпите дрънкулки принадлежат на Доун Арнал, съпруга на покойния вече бивш посланик на САЩ в Холандия и милиардер Роланд Арнал.

Преди 6 години двамата живели няколко месеца във въпросния хотел в Хага. Незнайно защо дамата не забелязала липсата на украшенията близо година, след като с мъжа й напуснали хотела. Местната полиция предприела безрезултатно дирене и накрая г-жа Арнал била компенсирана от застрахователите си с 3 млн. евро.

Оказало се обаче, че бижутата не са били откраднати, а изтървани във фоайето на хотела. Открила ги чистачка и чинно ги оставила на рецепцията. И след като 6 месеца никой не ги потърсил, съгласно хотелската политика й било позволено да ги вземе за себе си.

Без да подозира колко са скъпи, тя ги прибрала в килера си и забравила за тях. Чак преди месец ги занесла на бижутер, за да види колко струват, и едва не получила сърдечен удар. Предала ги в полицията, а тя ги пратила на г-жа Арнал в САЩ. От нея сега се очаква да върне парите на застрахователите, а те да дадат 10% - 300 000 евро, на чистачката.

Прочита: 4298

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.