Петък, 09 Юни 2023

Баба опита да обере банка, искала да си купи дърва за зимата

Печат Е-мейл
26 Октомври 2011

 Украинска пенсионерка се опита да обере банка в селището Сарата, Одеска област, предаде ИТАР-ТАСС. Местната жителка влязла в банката, където обикновено получава пенсията си, и дала на касиерката бележка с искане да й изплати 300 000 гривни (37 500 долара). В противен случай заплашвала да взриви самоделна бомба.

Пенсионерката уточнявала в бележката в какви купюри да й се дадат парите. Част от тях искала в банкноти по 1000 гривни, каквито не съществуват. Касиерката натиснала паникбутона и ръководството на банката евакуирало посетителите заедно с бабата-бандит.

Пристигналите на място милиционери намерили подозрително устройство - празна тенекиена кутия, увита със станиол. Едва на следващата сутрин престъпницата била разпозната от записите на наблюдателните камери. Тя обяснила постъпката си с това, че не й достигали пари да си купи дърва и въглища за зимата.

Пенсионерката е настанена за изследвания в психиатрична клиника. Постъпката й изумила местните жители, които описват 61-годишната жена като тих и кротък човек, допълва БТА.

Пресслужбата на одеската милиция съобщи, че в зависимост от резултатите от медицинските изследвания на задържаната ще се прецени дали да се възбуди наказателно дело срещу нея.

Прочита: 3024

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.