Петък, 09 Юни 2023

Откриха “летяща чиния” на дъното на Балтийско море?

Печат Е-мейл
02 Август 2011

 Екип изследователи под ръководството на океанолога Петър Линдберг се натъкнал на необикновена находка на дъното на Балтийско море. Едновременно с откриването на поредния потънал кораб локаторът е открил обект, който напомня на останки от извънземно превозно средство.

Групата от изследователи, които са специализирани в търсене на потънали кораби, се опитва да установи точното местонахождение на ценния товар, съобщава Livescience.com, цитиран от КРОСС.

С помощта на хидролокатор те са се надявали да открият на дъното на морето няколко сандъка с рядко шампанско, изгубено по пътя между Финландия и Швеция преди около стотина години. Но вместо ценните бутилки и остатъците от търговския кораб, който ги пренасял, пред изследователите се разкрил обект, който имал форма на идеален кръг с диаметър около 18,2 метра.

Според Линдберг обектът се намирал в Ботаническия залив на дълбочина по-малко от 100 метра, а на дъното около него се виждат следи от спирачен път. След като изследователят разказал пред местните медии за находката, шведските таблоиди побързаха да съобщят, че на дъното на Балтийско море гние претърпяла катастрофа "летяща чинийка".

Според уфолозите наличието на "следи от спиране" свидетелстват за това, че обектът известно време се е придвижвал по морското дъно, преди да спре завинаги. Но единственото доказателство за тази версия досега са само данните на ехолота, на който не всеки се доверява.

Прочита: 3677

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.