Събота, 27 Юли 2024

Голф в Ирландия сред скали и руини

Печат Е-мейл
11 Август 2010

 Ирландия отдавна привлича голфърите с организираните на ирландски игрища курсове. Представяме ви 6 от най-добрите голф игрища, които провеждат и обучения. Курсовете са по нова и модерна система, напълно отговаряща на всички стандарти за играта на голф.

Carne Golf Links

Carne, поне според местните голфъри, се намира "на края на дъгата". И са прави - игрището се намира на брега на океана, където слънцето весело блести. Последните курсове ги водеше легендарният Еди Хакет. Самото игрище е напълно естествено, непретенциозно, дори изглежда малко грубо, но пък всички са съгласни, че природата е работила дълги, дълги години, за да създаде такъв шедьовър. И понеже тук няма никаква намеса на булдозери, някои от дупките са доста трудни за изиграване. Но пък накрая удовлетворението е по-голямо.

Lough Erne Golf Resort

Когато този голф комплекс отвори врати, за него нямаше кой знае какви очаквания. Първият курс беше подготвен от Ник Фалдо и започна през 2009 г. И съвсем скоро намери място под №3 в класацията на Golf Magazine, задминавайки далеч напред конкуренцията. Чарът на игрището до голяма степен се крие в неговата локация, сред зеленината на Смарагдовия остров. Обслужването е на изключително ниво, стаите в хотела - невероятно удобни и луксозни. Освен на голфа, гостите могат да се порадват и да се поглезят с тайландско спа и органична храна в местния гурме ресторант.

Doonbeg Golf Club

Миналото лято в Туитър се появи следното: Вчера играх на Doonbeg с децата, това им беше за първи път. Курсът надмина очакванията ми. Седмица по-късно Стюарт Синк, който написа това, спечели British Open. И милионите последователи в мрежата не само се възхитиха, но някои от тях и допринесоха за увеличаване славата на това място. Грег Норман е създал Doonbeg, "скулптурирайки" дюните край океана. Малко след откриването на игрището през 2002 г. то спечели награда и няколко похвали за сложността на дупките.

Old Head Golf Links

Още преди 12 години курсът на Old Head Golf Links беше обявен за най-пищния и грандиозния. И днес тези, които са го определили като такъв, твърдо стоят зад думите си. Някои експерти са склонни да го короноват и като най-добрия в света. Е, докато духа вятър, играта е направо немислима, но пък при слънчево време усещането е неповторимо. Затрудняващи фактори са скали, руини и други.

Tralee Golf Club

Още през 1984 г. Арнолд Палмър провъзгласи игрището за най-перфектното в света. Това беше и първото му игрище по негов дизайн в Европа. В момента пък е едно от най-неоценените, затова и намира място в този списък. Единственият му проблем е, че е засенчен от съседите си - Ballybunion и Waterville.

The European Club

В последните три години Падрайг Харингтън подгряваше на това игрище преди Open Championship. Печелил е турнира три пъти. Игрището е идеално за подготовка на професионалисти. Самият Джони Милър, бивш шампион на Open Champ, заяви преди време, че ще се радва турнирът да се проведе някога точно там. Теренът е по дизайн на Пат Руди, който е и собственик на мястото. Игрището пък продължава да намира място в световната топ 100 класация.

Прочита: 2131

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.