Понеделник, 11 Декември 2023

Върховната играчка за милионери

Печат Е-мейл
23 Август 2010

 Лодка, чиито дизайн наподобява голяма бяла акула и може да лети до 3.5 м във въздуха, преди да се гмурне под вълните, беше определена като върховната играчка за милионери. Плавателният съд в стил Джеймс Бонд, който е с цена от 73 000 евро, се нарича Seabreacher X и може да достига скорост до 80 км/ч. по вода или 40 км/ч, след като се потопи под повърхността. Двуместната лодка, която има същата форма и дължина (около 3.6 м) като акула, е обзаведена с всички луксозни придобивки, които един милионер би искал.

Сред високотехнологичните екстри са видеокамера във вид на шнорхел, която по време на потапянията предава видео в реално време за пилота и неговия спътник, както и GPS навигация и стереоуредба с док станция за iPod.

Управлението наподобява това на мощен джет, а двигателят на моторната лодка е с мощност 260 конски сили. Лодката може да се потопява при голяма скорост, след което цялото й тяло да изскача над повърхността. Построяването на плавателния съд отнема около три месеца. Създателите на Seabreacher X се надяват лодката да донесе печалби на пазара за водни спортове, след като данни показват, че всяка година американците харчат средно по 34 млрд. долара за тази индустрия. Съсобственикът на Seabreacher X Роб Инес казва, че лодката е за хора с големи доходи, които искат да се забавляват. Компанията Innespace, която я произвежда, планира да направи 10 броя от този модел, като два от тях вече са продадени авансово.

Прочита: 2621

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.