Събота, 03 Юни 2023

Продават за 2,3 млн. лири фланелката, с която Джоф Хърст спечели световната титла по футбол за Англия

Печат Е-мейл
01 Юни 2010

 Фланелката, с която Джоф Хърст спечели първата и единствена световна купа за английския национален отбор по футбол, се продава за 2.3 млн. лири.

Джоф е носил тениската на финала на Световното първенство по футбол през 1966, когато отбелязал хеттрик и донесъл победата на Англия. През 2000 година фланелката бе продадена за 91 750 паунда на Андрю Ласлоу, който в момента я препродава с помощта на луксозния лондонски магазин Harrods.

Няма друга като тази тениска. Тя е икона на най-великия момент в историята на футбола и спорта на страната ни. Нито един друг играч не е вкарвал хеттрик на финал на Световно първенство. Каквото и да се случи в бъдещето, сър Джоф винаги ще бъде първият, коментира Ласлоу.

Предишният световен рекорд за най-скъпа футболна фланелка се държеше от Пеле, чиято тениска бе продадена за 157 750 лири през 2002.

Прочита: 1900

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.