Четвъртък, 23 Май 2024

Най-добрите подаръци за детето

Печат Е-мейл
28 Декември 2010

 След няколко дни пак сме изправени пред трудната задача да изберем най-добрите подаръци за детето сред многото възможности на пазара.

Въпросът, който почти всички родители си задават по това време на годината, е "Как да улучим перфектната играчка, която хем ще се хареса много на детето, хем ще бъде стимул за развитието му"?

Една добра играчка е тази, която не дава веднага отговорите на детето, а ще го накара да мисли, да разсъждава и само да стигне до отговора.

Ето няколко съвета за това как да изберете най-подходящия подарък за детето си:

1. Не се влияйте от рекламите или поне не само от тях: има играчки, които много се рекламират, но това не значи непременно, че са най-добрите и че детето задължително ще ги хареса. На пазара има много образователни, креативни и стимулиращи активността на детето игри, които биха привлекли вниманието му.

2. Имайте предвид интересите и хобитата на детето. Всяко дете проявява различни интереси. Затова се вслушайте в детето си и обърнете внимание на това какво харесва, какво го вълнува и т.н.

3. Защо не пробвате да подарите на детето няколко неща, но които са взаимносвързани и поднасят информацията по различен начин - например книга, мултимедия и игра в едно.

4. Подарете на детето и книга: тя е перфектният подарък и тя ще бъде особено обогатяваща за него, ако му четете всеки ден поне по 15 минути.

5. Коледа не е единственото време през годината, когато се купуват подаръци - по-добре му купувайте редовно, но по малко, отколкото на Коледа да похарчите цяло състояние и да му скупчите безброй подаръци, за да не знае кой да хване по-напред.

6. Изберете подаръци според своите финансови възможности и това какви ценности искате да покажете на детето - оказва се, че на Коледа харчим най-много пари, а не се замисляме, че претрупването на детето не го научава на елементарни ценности.

7. Не забравяйте, че чрез играта и стимулацията децата повишават своите възможности. Играта стимулира умението на детето да решава проблеми, да мисли логично, стимулира неговата креативност, активира паметта и играе важна роля за социализацията на детето. Играта е от жизнено значение за правилното развитие на детето и дори за по-нататъшния му живот като възрастен.

Прочита: 2067

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.