Понеделник, 27 Май 2024

Продават ръкопис на Стив Джобс

Печат Е-мейл
30 Май 2012

Стив ДжобсАукционна къща "Сотбис" ще продаде късче от историята на технологичния гигант Apple. Става дума за набързо нахвърляна от покойния Стив Джобс бележка от времето, когато той е все още амбициозен тийнейджър. Смята се, че това е най-ранният документ, който е излязъл изпод ръката на Джобс. Върху бележката е изписан домашният адрес на създателя на Apple, както и популярната мантра от Будизма "Ом! Гате, гате, парагате, парасамгате, бодхи. Сваха!".

Ценният документ е създаден във времето, в което Джобс работи в Atari, а вероятно знаете, че в този период от живота си той е бил мразен от своите колеги по ред причини. Конкретно става дума за 1974 г., а бележката е създадена с цел да се нанесат леки промени по аркадна футболна игра. Макар и на пръв поглед съвсем незначителен, този документ е важен, защото показва етап от живота на Джобс, в който той все още не се е превърнал в онзи обсебен от идеите си голям ум. По това време вероятно Стив още не е мислел за Apple, но само след няколко години ще промени света.

Прочита: 2417

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от света

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.