Неделя, 25 Септември 2022

Викрам Чатвал - един мъж, който разбира от пари и знае какво да прави с тях

Печат Е-мейл
08 Март 2012

Викрам ЧатвалИма толкова много личности в "света на парите", на които сме чували само имената, но нищо повече не знаем за тях, а за някои дори не подозираме, че съществуват като лица зад огромните империи, които са изградили.

Ето затова решихме да ви запознаем с един голям мъж, който определено разбира от пари и знае какво да прави с тях.

Помислихме си, че ще е много досадно, ако започнем с личност като Уорън Бъфет или Ричард Брансън, затова ще ви изпратим в далечна Индия, откъдето всъщност идва нашият заможен герой Викрам Чатвал.

Викрам Чатвал

Роден: 1 ноември 1971 г. в Адис Абеба, Етиопия

Занимание: собственик на Vikram Chatwal Hotels

Син на индийско-американския бизнесмен Сант Синг Чатвал, основател на династията Vikram Chatwal Hotels, Викрам Чатвал е мултиталантлива и знатна обществена личност в Манхатън. Освен че се справя отлично с разрастването на хотелската му империя, американският хотелиер се занимава и с благотворителност, актьорство и има изявен интерес към срещите с модели (с последното и ние бихме се "занимавали").

Носител на наградата "Предприемач на годината" (2005), магнатът също така е известен с организирането на експлозивни (да, правилно прочетохте) партита в Ню Йорк.

Викрам се ражда в индийско семейство (с религиозна ориентираност към сикхизма) в Адис Абеба, но малко след раждането му се преместват в Монреал. През 80-те следва преместването им в Ню Йорк и оттук започва славната история на фамилията Чатвал в света на предприемачеството.

Викрам завършва в Уортън (колеж към университета на Пенсилвания) и след това започва работа във финансовата компания Morgan Stanley. Не изминало много време обаче и на 28 април 1999 г. амбициозният ерген основава независимата хотелска група Vikram Chatwal Hotels, като първия хотел, който създава, е The Time. Останалите са Dream New York, Dream Bangkok, Dream Cochin, Night и Stay.

Социалният живот на магната започва да се движи по ръба на славата и скандалите. Той става първият сикх модел, на който е посветена цяла фотосесия на страниците на Vogue, застава на корицата на азиатския Forbes и взема участие в няколко филма (вижте списъка по-долу). Жълтата преса не спира да следи връзките му с Линдзи Лоън, Кейт Мос, Жизел Бюндхен и Естер Канядас, а медиите непрекъснато броят богатствата на Викрам. Наследникът Чатвал, чиято империя възлиза на 450 милиона долара, притежава "ергенски апартамент" за 6 милиона долара в Манхатън и суперяхта Falthom.

Преди да сключи брак с индийския модел Прия Сачдев през 2005 г. BBC и списание Radar обявяват Викрам за "най-големия ерген". Сватбата му обаче слага край на това "звание", а пиршеството, което спретва с 600 специални госта от висшето общество, остава в историята като една от най-скъпите - струва му "само" 20 милиарда долара. Състоя се в три индийски града и продължи цели 10 дни.

Филми с участието на Викрам Чатвал:

Honeymoon Travels Pvt.Ltd. (2006)

Karma, Confessions and Holi (2006)

Hope and a Little Sugar (2006)

Ek Ajnabee (2005)

One Dollar Curry (2004)

Zoolander (2001)

Прочита: 3037

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от света

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.