Понеделник, 30 Януари 2023

Окарикатуриха политици, спортисти и обществени фигури

Печат Е-мейл
08 Февруари 2011

 Тазгодишното издание на Националната изложба на карикатурата традиционно събира на едно място най-високите постижения на съвременните български художници, творящи в този жанр.

Това ще бъде 36-ото издание на събитието, което ще продължи до 20 февруари, информираха организаторите от секция "Карикатура" на Съюза на българските художници.

Освен карикатури могат да се видят още и забавни, саркастични скулптури. Автори са познати и не толкова познати имена от средите на карикатуристите, а най-честите обекти на хумора и иронията са политици, спортисти и други обществени фигури.

Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Георги Първанов са само част от образите, които можем да видим в огледалото на шаржа.

Както политически и злободневни, така и по-абстрактни и трайни във времето теми намират място в изложбата. Авторите на смешните рисунки черпят вдъхновението си от всичко наоколо и пренасят своя поглед върху белия лист.

Прочита: 3514

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.