Петък, 23 Февруари 2024

Подновяват „Златният Орфей” без да питат Дариана Генова

Печат Е-мейл
02 Септември 2010

Дариана ГеноваИнициативен комитет, в който влизат генералната директорка на БНТ Вяра Анкова и шефът на НДК Христо Думев, вече обяви датата на подновяване на „Златният Орфей", без да информира носителката на авторските права Дариана Генова. Вдовицата на композитора Генко Генов научила от медиите, че култовото някога музикално събитие ще се състои от 10 октомври в НДК.

Идеята била на Панайот Панайотов, а за ролята на спонсор се кандидатирал самият министър на културата Вежди Рашидов. Дариана пък била проформа включена в инициативния комите, без някой да я информира за предстоящия фестивал. Тя изобщо не вярва, че ще се отпуснат пари за тази кауза. На времето предшественичката на Вежди – проф. Елка Константинова категорично отказала да прежали финанси за „Златният Орфей". „А-а, няма да стане, и преди милионери, и сега", отсякла професорката пред фамилия Генови.

източник: Шоу

Прочита: 2508

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.