Понеделник, 27 Май 2024

Данъци за пиърсинг и за стриптийз сред най-глупавите закони в Америка

Печат Е-мейл
15 Февруари 2011

 Данък за пиърсинг, данък за стриптийз, данък марихуана - това са някои от най-странните данъци, приети от различни американски щати. Списание "Форбс" събра някои необичайни налози или условия за облекчения от тях, съобщава Profit.bg:

Арканзас - данък върху пиърсинга

Щатът облага с данък от 6% някои услуги. Сред тях са поставяне на боди пиърсинг, почистване на тръби и фризъорство за домашни любимци.

Хавай

Можете да получите данъчни облекчения в размер до 3000 долара за отглеждане на дърво. То трябва да бъде одобрено от щатската комисия.

Калифорния и Османската империя

Ако получавате пари като компенсация за това, че сте били жертва на режима на Османската империя между 1915 и 1923, то тези пари не се броят за доходи и върху тях не се начисляват данъци. Ако сте били преследвани от режима след 1924 обаче, не ползвате данъчни облекчения.

Минесота - данък за марихуаната

Ако искате да си запалите джойнт, трябва да закупите марка от 3.50 долара на грам. Подобни закони има и в други щати, но не се събират много пари.

Ню Мексико

Има данъчни облекчения за столетници, но не и ако те са зависими от грижата на друг. Ако някой доживее до тази възраст обаче, много е вероятно да зависи от чужда грижа.

Ню Йорк

Мюзикъли, опера и концерти на класическа музика не се облагат с данък доход, но ако представлението е на Хелоуин и входът е повече от 10 цента, това облекчение не важи.

Сиатъл - данък смърт

Починалите в Сиатъл дължат данък от 50 долара. Какво ли ще им направят, ако не платят?

Южна Каролина

Ако дарите труп на елен (за месо), можете да получите 50 долара отстъпка от данъците си.

Юта - пуритански данък

В щата се облагат с 10% данък заведения с "екзотични танцьорки".

Прочита: 3979

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ светски новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.