Събота, 27 Юли 2024

Индийци най-многолюдната фамилия албиноси в света

Печат Е-мейл
07 Март 2012

 Семейство от Индия е на път да постави световен рекорд в Книгата на Гинес за най-многобройна фамилия албиноси. Розетураи Пулан, на 50 години, и жена му Мани, на 45 години, имат още цели 8 роднини с белоснежна кожа. Те имат трима синове - Вижай, Рамкишан и Шанкар, и три дъщери - Рену, Дипа и Пужа. Дъщеря им Рену също се жени за албинос - Рошех, и двамата имат двегодишно момченце - Дарамрай, който също като тях е албинос. Цялото семейство живее заедно в едностаен апартамент в Делхи и всички имат бледа кожа, бяла коса и слабо зрение, страничен ефект от албинизма им.

Розентураи разказва пред британския вестник "Сън", че повечето хора ги смятат за англичани и не могат да повярват, че всъщност са индийци.

"Имаме влошено зрение и не можем да се излагаме дълго на слънце, но се опитваме да живеем възможно най-добре", допълва той.

Розентураи и Мани се женят през 1983 година. Бракът им е предварително уреден. Местят се от южната част на страната в Делхи, където съпругът започва да продава яйца.

"Родителите ни смятаха, че ще бъде най-добре да се оженим един за друг, защото сме "еднакви". В Южна Индия хората вярват, че да се ожениш за албинос носи късмет и благоденствие. Е, за нас това не беше точно така. Животът ни беше доста труден, особено в родния ни край, където хората ни смятаха за болни и страняха от нас", обяснява Розентураи.

"Хората в Делхи са по-широко скроени, но много от тях ни мислят за чужденци", допълва той. "Албинизмът няма да ни попречи", категоричен е Розентураи.

Мани признава, че след първото си раждане отишла в болница, решена да не ражда повече деца с албинизъм. "Не исках децата ни да страдат като нас, но като ме видя, докторът се стресна и ме изпрати вкъщи. Никога не се върнах в болницата и родих още много деца. Сега разбирам, че това е дар от бога", казва Мани.

Жената, която има и сестра албинос, разказва още, че много пъти е била измъчвана и обиждана заради болестта си. "Трудно е да си албинос в Индия, но сега сме щастливи", допълва тя. Мани разказва още, че всичките й деца са посещавали училище за слепи заради проблемите със зрението си. Те вече са се примирили, че няма да си намерят добра работа.

Най-големият й син Вижай казва: "Имам квалификация за работа с компютър, но заради зрението ми не ме назначават".

Семейството се надява, че скоро официално ще влезе в книгата за рекордите "Гинес". Досегашният носител на титлата е шестчленно семейство от Канада.

От книгата за рекордите "Гинес" заявили пред в. "Сън", че ще се свържат с индийското семейство Пулан, за да потвърдят рекорда.

Прочита: 3842

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.