Петък, 01 Март 2024

Изчистиха от целувки паметника на Оскар Уайлд

Печат Е-мейл
03 Декември 2011

 Откриха обновения надгробен паметник на Оскар Уайлд по случай 111-годишнината от смъртта му, съобщи Асошиейтед прес. Паметникът в парижкото гробище "Пер Лашез" е място за поклонение на почитателите му и беше отрупан с бележки и следи от червило на почитателките му. Вчера беше изчистен от многото целувки и послания, адресирани към писателя. Сега той е поставен под стъклена преграда.

Внукът на писателя Мерлин Холанд каза, че дядо му е щял да бъде "невероятно развълнуван от цялото това внимание. В крайна сметка той е бил изгонен от Англия през 1897 г. като банкрутирал и осъждан човек и хомосексуалист, а французите са го обикнали".

Прочита: 2649

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.