Неделя, 28 Май 2023

Басейн на покрива и други нестандартни идеи за него

Печат Е-мейл
21 Октомври 2011

 Басейн

Басейн, който се намира на покрива на 55-етажна сграда!

Сигурно е много страшно да плуваш до ръба! Всъщност няма опасност да изпаднете от сградата, защото след този ръб водата пада в резервоар, от който се помпа обратно в басейна.

Басейнът е на покрива на най-скъпия хотел в света - Marina Bay Sands в Сингапур, който е на стойност 4 млрд. долара.

Парк с каравани

Grand Daddy Hotel в Южна Африка е уникален хотел от каравани. Всяка една от тях е обзаведена по оригинален начин. Нощувките започват от 90 долара.

Тенис корт

Андре Агаси и Роджър Федерер играха тук приятелски мач. Това е покривът на Burj Al Arab, където също така има площадка за кацане на хеликоптер. Намира се на 211 метра над земята.

Влакче на ужасите

Намира се на покрива на 8-етажна сграда в Япония, но така и не бе пуснато в употреба. Оказва се, че има проблем със структурата на сградата, която може да издържи теглото на съоръжението, но не би успяла да остане стабилна, ако то работи.

Бар

Това като че ли е най-лесната идея. Този бар се намира на върха на 63-етажна сграда The Dome at State Tower в Тайланд. Предлага умопомрачителна гледка към Банкок.

Кино

Това е най-известното кино в Австралия. Прожектира класически филми. Намира се на върха на 6-етажна сграда.

Градина

Намира се на върха на най-високата сграда в Сингапур - Pinnacle@ Duxton. Градините заемат 26-ия и 50-ия етаж. Те свързват няколко сгради и докато има и други покривни градини в света, тези са най-дългите. В следващите 3-5 години се планира да се засадят 9 хектара градинска трева.

Офис

Проектиран е от австрийските архитекти Улф Прикс и Хелмут Суиюински.

Ферма

През 2008 година хората Uncommon Ground в Чикаго си направиха ферма за органични зеленчуци на покрива. Тяхната идея е да покажат на хората, че може да се отглеждат зеленчуци и в градски условия.

Площадка за детска игра

Датска фирма е направила тази площадка на покрива на сграда в Копенхаген. Има и барбекю. Единственото, за което трябва да се погрижи стопанинът, е оградата да е здрава.

Прочита: 3980

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.