Събота, 27 Юли 2024

Mercedes прави конкурент на Porsche 911

Печат Е-мейл
28 Май 2011

 Доста любопитна информация се появи в популярното издание Autocar, според което немската компания Mercedes е твърдо решена да разработи нов спортен автомобил, който да е пряк конкурент на Porsche 911.

Според информацията, автомобилът вече е получил кодово име и ще се появи на пазара през 2014 година. Спекулира се, че името на серийния модел ще е SLC, с цената му в Европа ще бъде около 90 000 евро.

От Autocar са публикували доста подробности за автомобила, което ни кара да мислим, че източникът им е сигурен. Те твърдят, че дължината на спортната кола ще е около 4.5 метра, двигателят й ще е 5.5-литров AMG с мощност 426 к.с. и максимален въртящ момент 550 Нм, а скоростната кутия ще е подобрена версия на шестстепенната на SLS.

Дизайнът на евентуалния Mercedes SLC трябва да е в ретро стил, доближавайки го максимално до първия SL, но дали това ще е така и дали въобще ще видим подобен модел само времето ще покаже.

Прочита: 2564

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.