Хайверът на цар Николай - калифорнийски
|
|
|
24 Ноември 2009 |
Белугата може и да е добре позната като звездата на хайвера, но бялата есетра, предложена от Tsar Nicoulai Caviar, е най-новият писък на модата за почитателите на хайвера. И ако си мислите, че това е руски бранд, то тук името лъже. Хайверът на цар Николай е създаден през 1978 година от калифорнийско семейство.
С помощта на учени и изследователи от местния университет Матс и Дафне Енгстром създават собствена ферма за отглеждане на бяла есетра. През 2004 година те отварят и първия си магазин за пресен хайвер в Сан Франциско. Оттогава насам Tsar Nicoulai Caviar е сред най-поръчваните в Америка, а звездни готвачи като Волфганг Пък го препоръчват като най-добрия възможен хайвер. В България той е достъпен единствено чрез поръчка на официалния сайт на Tsar Nicoulai Caviar.
|