Понеделник, 20 Март 2023

Нестандартни возила за по-особени случаи

Печат Е-мейл
27 Януари 2011

 Нормалните превозни средства понякога омръзват. За щастие някои хора правят единствени по рода си возила. Ето някои уникални автомобили, които няма как да сбъркате.

1. Ford Truck - необичайно пътническо превозно средство. От години се използва за транспортиране на пътници на летището в Цюрих, Швейцария. Днес то е част от колекция в музея на транспорта в Люцерн.

2. T-Rex триколка - въпреки футуристичния си вид, тази триколка се произвежда от 10 години от Campagna Corporation в Квебек, Канада.

3. Surface Orbiter - амфибията е дело на нюйоркчанина Рик Добъртин. Тя е построена на базата на цистерна за мляко, която е пригодена да преминава през суша и вода. Проектът е завършен за 4 години и струва на ентусиаста 175 000 долара.

4. Най-дългата лимузина в света - въпросната лимузина е с дължина над 30 метра. Тя има 26 гуми, открити и закрити помещения за много пътници, джакузи, плувен басейн, няколко спални и площадка за хеликоптер.

5. Tank Chair - това е персонализирана инвалидна количка с висока проходимост, която може да мине през всякакви препятствия - кал, сняг, пясък, чакъл, дори може да се изкачва и да слиза по стълби.

6. MINI XXL - тази шестметрова лимузина MINI Cooper S предлага вградени джакузита в задната част, прибиращ се телевизор, телефон и всякакви други глезотии. Любопитно е, че има само две седалки.

7. Bigfoot - "Голямата стъпка" е най-тежкото чудовище в света на камионите. Той е създаден през 1996 г. от Ford F250 пикап, задвижва се от V8 и тежи чудовищните 12 700 килограма. Огромните му гуми са взети от влак в Аляска, който бил използван от армията на САЩ.

8. Jet Power Beetle - този "бръмбар" се задвижва от два агрегата (стандартен отпред и реактивен в задната част). Автомобилът отговаря на законите за движение по пътищата, тъй като може да се задвижва само от монтирания отпред двигател. Ако искате да си вдигнете адреналина, на помощ идва реактивният агрегат, достигащ 13 000 об./мин.

9. High Heel Shoe Car - може би мечтата на всяка жена. Що се отнася до мъжката половина, това превозно средство има определено секси екстериор. Интериорът на червената обувка с високо токче предлага черен велур и спортна седалка.

Прочита: 2809

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.