Сряда, 08 Февруари 2023

Dom Pеrignon Vintage - шампанското, от което вкусват най-богатите, се лее за първи път на сватбата на лейди Даяна и принц Чарлз

Печат Е-мейл
02 Март 2010
лейди Даяна и принц ЧарлзНа една кралска сватба преди десетилетия се лее една специална селекция шампанско - Dom Perignon Vintage от 1961 година. Кралските особи, гости и социални величия все още помнят вкуса на уникалното шампанско, използвано само и единствено за това събитие от световен мащаб. Това е сватбата на лейди Даяна и принц Чарлз, заради които от Dom Perignon отварят специалната си изба, недостъпна за никой друг, пък било то и милионер. Все още в избата, собственост на MoIt et Chandon, се намират продукции, които могат да бъдат вкусени само от най-богатите.
Безспорно от създаването си до днес Dom Perignon си остава любимата марка на елита. И повечето от тях нямат представа, че луксозното шампанско е кръстено по името на бенедиктински монах, който според легендата открил рецептата на най-доброто шампанско. Първата продукция на Dom Perignon датира от 1921 година, но е реализирана на пазара години по-късно. Светът разбира за марката едва през 1936 година и оттогава насам тя е синоним на добър вкус и класа. Според последните проучвания с всяка реколта от специалните лозя на Dom Perignon се произвеждат близо 5 милиона бутилки годишно. Виното е 60 процента от шардоне и 40 процента пино ноар. За всяка реколта на Dom Perignon са нужни поне 12 години отлежаване, за да бъде постигнат типичният мек вкус на прочутото шампанско. Изключения няма, освен ако не се пуска специална серия.
Днес главното лице зад марката Ричард Джофри твърди, че най- много по света се пие Dom Perignon Rose. Тази година елитната марка има нова изненада, за да напомни за сватбата на лейди Даяна и принц Чарлз. Брандът ще пусне специалната серия Dom Perignon Wedding. Всяка бутилка от тази серия ще припомни на света датата и имената на булката и младоженеца от най-гледаната сватба за всички времена. За първи път в историята на култовото шампанско техният
отличителен герб ще може да бъде използван за сватби навсякъде по света. Комплектът Dom Perignon Wedding съдържа 12 бутилки от реколтата през 2000 година и бяла кутия, в която лежи 13-ата бутилка от комплекта. На нея има уникален сребърен надпис, на който всеки пожелал да се омъжи, пиейки Dom Perignon, ще може да инкрустира името си и дата на сватбата си. Цената на сватбеното шампанско все още не е ясна, но със сигурност ще е трицифрена. Както подобава за класата на вечния Dom Perignon.
Прочита: 4631

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.