Четвъртък, 18 Юли 2024

Жулиета Окот, най-колоритната участничка в "Сървайвър": Роднина съм на Барак Обама

Печат Е-мейл
19 Октомври 2009
Джулиета Окот е дъщеря на кениец и българкаБратът на треньорката по борба починал от глад

Една от най-колоритните участнички в "Сървайвър" Джулиета Окот, има доста интересна роднинска връзка, ако трябва да се вярва на думите й. Чернокожата състезателка по борба се хвали, че във вените й течала кръв, каквато кипи и в тези на Барак Обама. 40-годишната спортистка, която е родена и израснала във Варна, е дете от смесен брак. Майка й е българка, а баща й - кениец. Таткото на Окот бил от кенийското племе Луо, от което бил и американският президент Обама. Двамата имали общ прадядо, откъдето идвала и роднинската им жилка.
Интересен момент в биографията на Джулиета е, че навремето баща й я отвлякъл заедно с майка й, двете й сестри и брат й. Семейството отишло уж за малко в Кения, но там бащата хлопнал катинара на бараката и им забранил да се връщат отново в родината си. С много мъки похитените едва успели да се свържат с баба си от български произход. Жената на име Станка веднага предприела действия за спасяване на дъщеря си и четирите й внучета. В трудните за пътуване по онова време години бабата направила и невъзможното, за да стигне до Кения, и успяла. Докато това стане обаче, братът на Джулия починал от глад и така в България се завърнали само трите момичета с майка си и баба си.
На 15 години Джулия започва да тренира професионално борба и преди няколко години се мести да живее в Ню Йорк. Посветила е участието си в „Сървайвър" на баба си Станка.

източник: Контра

Прочита: 7692

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българските спортисти

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.