Сряда, 22 Май 2024

Арестуват Зоя Димитрова!?

Печат Е-мейл
10 Май 2010

Зоя ДимитроваБелезници за бившата шефка на пресцентъра на ДАНС заради класифицираната информация

Белезници ще щракнат на ръцете на бившата шефка на пресцентъра на ДАНС и настоящ издател на вестници, Зоя Димитрова.

Причината – докато е изпълнявала служебните си задължения, има съмнения, че е продавала на външни лица класифицирана информация, а и по поръчка е събирала такава от дадени звена в службата. Това разкриха информатори, близки до МВР, които гарантират за достоверността на информацията си сто процента

В момента течало тайно разследване по случая, което се очаква да приключи буквално до няколко дни.

Арестът ще бъде извършен от служители на агенцията за сигурност, за да може Димитрова да бъде разпитана от техни хора, после делото ще бъде предадено на прокурор с гриф „Строго секретно”.

На въпроса има ли връзка евентуалният арест на Димитрова и разследванията срещу Алексей Петров за дейността му в ДАНС, информаторите отказаха да отговорят, но мълчанието им видимо можеше да се приеме в знак на съгласие.

Както стана ясно известната днес писателка и журналистка доброволно подаде оставката си от службата, след като Алексей беше изхвърлен от нея, така че нямало спор, че акцията срещу нея е свързана по някакъв начин с делата срещу него. Мнението на видни познавачи по темата, които също допускат тази информация да е супер достоверна, защото фактът, че човек като Зоя Димитрова е на свобода към момента бил... повече от изненадващ.

източник: Папарак
Прочита: 2539

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.