Понеделник, 27 Май 2024

Полезни съвети

Печат Е-мейл
30 Юни 2010

 Витамини спасяват очите - ако имате разширени вени, проверете ретината. От какви витамини се нуждаят хората с отслабено зрение и заболявания на очите? Кой трябва да приема витамини за очите?

Витамините са препоръчителни за всички, които страдат от късогледство и далекогледство, както и хората, които наближават или вече са прекрачили 40-годишна възраст. Именно през този период настъпват възрастовите изменения на кръвоносните съдове на целия организъм, в това число и на очите.

Хората с варикозно разширение на вените също се нуждаят от витамини. Предразположеността към образуването на тромби е извънредно опасна за ретината на очите.

Пациентите с глаукома и катаракта е желателно също да приемат витамини, защото те са способни да възпрепятстват развитието на тези заболявания в ранните стадии.

Хората със захарен диабет, който неминуемо поразява органите на зрението, също се нуждаят от витамини.

Всички капки за очи с витамини се прилагат само по предписание на лекуващия специалист-офталмолог. Витаминните капки се поставят по специална схема и не трябва да се използват постоянно.

Всички те стимулират обмяната на веществата и забавят (някои дори предотвратяват) растежа на всяка катаракта: старческа, диабетична, травматична.

В някои случаи е най-добре да се използват капки за очи, чиито зрителни функции са отслабнали при вечерно осветление - начало на процеса, водещ до кокоша слепота.

Пролетното и лятното цъфтене на растенията създават много проблеми и тревоги на хората с алергии. На тях се препоръчва да използват капки за очи. Какви обаче трябва да бъдат тези, които са най-подходящи, трябва да прецени специалист.

Прочита: 1721

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.