Четвъртък, 18 Юли 2024

Водещият партньор в една връзка

Печат Е-мейл
20 Септември 2011

 Много дискусионен е въпросът, кой трябва да е водещият партньор в една по-продължителна връзка между мъж и жена. Според повечето мнения, мъжът е водещият, човекът, който определя как да протича връзката. Но според мен това не е така. Както казват хората, зад всеки успял мъж стои една жена, но не е ли вярно и обратното? Аз смятам, че зад всяка една успяла жена стои пък един мъж.

В древността водещият партньор в една връзка е бил мъжът. Той се е грижел за прехраната на семейството, за всичките му нужди, а от жената се искало просто да гледате домакинската работа и децата. Но в днешно време, не смятам, че трябва да се разчита само на мъжът, за да успява едно семейство финансово. Живеем в тежки времена, в които е важно и двамата души да изкарват доходи за семейния бюджет.

Вече домакинската работа не може да се води женска, както пък изкарването на пари мъжка. Веднага ще ви дам пример с кулинарите по телевизията – най-известните са мъже, нали? Не сте се замисляли за това досега, може би. Трябва в една връзка и двете страни да са водещи в даден етап от нея.

Когато мъжът е затруднен, жената трябва да е опората и обратното, но винаги да има хармония и решенията да бъдат взимани взаимно. Разбира се, преди да заживеете заедно е важно мъжът да направи първата стъпка. Това е важно за него и за неговото самочувствие. Но ако харесвате някой мъж, не е нужно да го чакате да действа. Действайте без уплаха, може би го е срам да ви заговори и не трябва това да е повод да не опитате, пък каквото стане. С една дума, не трябва да има водещ в една връзка, ако искаме тя да е приказна и продължителна, изпълнена с любов и разбирателство.

Прочита: 3213

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.