Любимият сандвич разкрива индивидуалността

Печат
15 Ноември 2011

 Сандвичите от векове са неизменна част от всекидневното меню на хората. Типът им обаче разкрива интересни подробности за човешкия характер, твърдят британски специалисти, цитирани от в. "Сънди експрес" и БТА.

Експертите по хранене д-р Елизабет Джоунс и колегите й са определили осем ключови индивидуалности в зависимост от предпочитанията към определен вид сандвичи. В изследването им са участвали 2000 британци.

Любителите на сандвичи със сирене и мариновани зеленчуци имат най-висок коефициент на интелигентност. Хората, които предпочитат бекон, маруля и домати върху многозърнест хляб, са окачествени като опортюнисти.

Напредничавите мислители най-често хапват сандвичи от бял хляб с шунка и салата, импулсивните индивиди наблягат на франзели с говеждо месо, а домошарите се чувстват най-добре със сандвич с яйчена салата в ръка.

Амбициозните хора обичат най-много класически сандвич с риба тон и сладка царевица, чувствителните натури се изкушават от скариди върху черен хляб, а екстровертите залагат на сандвичи с пилешко месо и салата.

"Личностните характеристики вървят ръка за ръка с навиците и установените практики на хората и могат да се определят въз основа на предпочитанията им към определен вид храна", обяснява д-р Джоунс.