Любимият сандвич разкрива индивидуалността
|
|
15 Ноември 2011 |
Сандвичите от векове са неизменна част от всекидневното меню на хората. Типът им обаче разкрива интересни подробности за човешкия характер, твърдят британски специалисти, цитирани от в. "Сънди експрес" и БТА.
Експертите по хранене д-р Елизабет Джоунс и колегите й са определили осем ключови индивидуалности в зависимост от предпочитанията към определен вид сандвичи. В изследването им са участвали 2000 британци.
Любителите на сандвичи със сирене и мариновани зеленчуци имат най-висок коефициент на интелигентност. Хората, които предпочитат бекон, маруля и домати върху многозърнест хляб, са окачествени като опортюнисти.
Напредничавите мислители най-често хапват сандвичи от бял хляб с шунка и салата, импулсивните индивиди наблягат на франзели с говеждо месо, а домошарите се чувстват най-добре със сандвич с яйчена салата в ръка.
Амбициозните хора обичат най-много класически сандвич с риба тон и сладка царевица, чувствителните натури се изкушават от скариди върху черен хляб, а екстровертите залагат на сандвичи с пилешко месо и салата.
"Личностните характеристики вървят ръка за ръка с навиците и установените практики на хората и могат да се определят въз основа на предпочитанията им към определен вид храна", обяснява д-р Джоунс.
|