Канелата - смърт за диабета

Печат
13 Март 2010

 Oсвен в сладкарството, канелата се използва и в медицината и фармацевтиката.

 

Тя притежава общоукрепващо имунната система свойство. Освен това понижава кръвната захар. Именно заради това се препоръчва на хора, които страдат от диабет.

Неотдавна индийски учени проведоха изследвания с 14 здрави доброволци. Медиците изследвали нивото на глюкозата в кръвта им преди и след ядене на сладкиши с канела.

За да потвърдят хипотезата си, учените повторили експеримента с пациенти, които страдат от диабет. Месец и половина те били подложени на хранителен режим, който включвал високо съдържание на канела. Резултатите се повторили и диабетиците показали по-добри резултати при изследването на кръвната захар.

Според учените, ако на ден приемате 2 г канела, то тя ще намали нивото на кръвната захар до 29% след 40-ия ден.

Канелата притежава също силен антиоксидантен ефект. Ето защо при употреба на канела се наблюдава и понижение на нивото на холестерола и триглицеридите. С това не приключват полезните свойства на канелата. Тя намалявя болки при артрит, стомашни киселини, смъква високо кръвно налягане.

Канеленото масло се използва при ухапване от насекоми и при кървене на венците.

То възпрепятства образуването на целулит, подобрява кръвоснабдяването на корените на косата.

Канелата облекчава състоянието при хранителни, алкохолни или никотинови отравяния.