Събота, 30 Май 2020

Вреди ли, ако пушите само по една цигара на ден?

Печат Е-мейл
29 Декември 2011

 Социологическите проучвания показват, че много пушачи смятат, че ако пушат рядко, не вредят сериозно на здравето си. Скорошно изследване на учени от университета в Кембридж обаче свидетелстват за точно обратното.

Оказва се, че дори и една изпушена цигара вреди. Най-смущаващото е, че всяка 15-та цигара води до мутации в човешкия геном.

Британските учени открили още, че пушенето може да причини повече от 23 000 вида мутации в човешката ДНК. В допълнение лекарите алармират за опасността от тютюнопушенето при жените. През последните години в световен мащаб броят на жените пушачи се е увеличил драстично. Учените са сериозно загрижени, че тази тенденция може да се отрази и на генетичния фонд на бъдещите поколения.

Никотинът, освен че отслабва имунната система на жената, засяга и храносмилателните и дихателните й функции. При жените пушачи може де се наблюдават още нарушения в месечния цикъл, проблемна бременност, както и сексуални смущения.

Прочита: 3195

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.