Събота, 23 Юни 2018

Безсънието е болест, но има лек!

Печат Е-мейл
02 Декември 2009
Добрият сън ни зарежда с енергия и здраве. Но за да спим добре, е необходимо тялото ни да бъде достатъчно изморено, а умът ни - спокоен. За съжаление, най-често става обратното. Обездвижени, превъзбудени от напрегнатия ден, ние лягаме в малките часове с проблемите си и ставаме с тях. След лош сън или безсънна нощ сме нетрудоспособни, раздразнителни, разбити. По този начин не само не се зареждаме, а напротив - губим много енергия.
Трябва да знаем, че човешката енергия следва енергията на природата. Най-добрият сън е между залеза и изгрева. Когато това не може да стане по естествен път, природата отново помага. В нея има всичко за нашето здраве. Но ние трябва да бъдем достатъчно осъзнати и вътрешно освободени, за да го открием и усвоим.
В много случаи болестите са резултат от нашето поведение. Не бива да допускаме негативни мисли и чувства да бомбардират нашия мозък и другите ни органи. Затова съществува т.нар. поведенческа терапия. Но при нея водещият е болният. Той трябва да е мотивиран и да иска да се промени, да се научи да си помага сам, като се опре на силата и мъдростта на природата. Защото чудесата на химическите лекарствени форми са за кратко. След бързия първоначален ефект организмът привиква към тях и те престават да ни въздействат. Да не говорим за множеството странични ефекти, които носят.
Изумително е какъв огромен жизнен потенциал крие природата. До този момент в света са идентифицирани около 2,5 милиона растителни екземпляра. Днес сме свидетели на истинска зелена революция в медицината. Учените са убедени, че в близко бъдеще ще станем свидетели на грандиозни открития в тази област. Преди да посегнем към многото чуждоземни билки, които се предлагат, трябва да знаем, че България е благословена с лечебни растения. Благоприятното географско положение и климат дават възможност на родните билки да се развиват отлично и да притежават висока концентрация на биологичноактивни вещества. България се нарежда на трето място в света по растително богатство. Дали ние умеем да ценим даровете на природата, които са ни предоставени така щедро?
Народът е казал: За всяка болка има билка. Ето някои билки, които помагат при безсъние и значително могат да подобрят качеството на съня: валериана, маточина, лайка, хмел, лавандула, глог. Важно е също да не се консумират тежки, възбуждащи храни и напитки вечер. Български билков продукт “А-Я” впечатлява със своето неподражаемо действие. За първи път у нас се прилага блатният тъжник като антистресово средство. Нови научни данни потвърждават, че билката притежава и силно нервно успокоително действие, при това няколко пъти по-силно от валерианата, а когато се комбинира с подходящи билки, ефектът е наистина впечатляващ. “А-Я” е биоекстракт от шест топ билки, предназначен да облекчи нервната ни система, дори когато изпаднем в нервен срив. Става дума за нещо наистина различно, защото се отличава от всички сродни билкови препарати. Той успокоява нервите и стимулира хормона на радостта. Характерното при него е мекото и щадящо действие. Прилага се при стрес, безпокойство, депресии, безсъние. Уникалният билков екстракт
“А-Я” дарява спокойствие и здраве. Продуктът се предлага като течен екстракт и на капсули в аптечната мрежа.
Доц. д-р Мая Проданова
Прочита: 4806

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.