Петък, 13 Декември 2019

Да си първородно дете има и негативи

Печат Е-мейл
25 Май 2011

 Японски учени твърдят, че първородните деца са по-застрашени от някои видове алергии в сравнение с по-малките им братя и сестри. Установено е, че опасността от алергии зависи от поредността на раждане - колкото по-назад си в редицата (3-то, 4-то, 5-то дете), толкова по-малка е опасността.

Учените разгледали връзката между реда на раждане и разпространението на астма, атопичен дерматит, алергичен ринит, алергичен конюнктивит и хранителни алергии. Проучването е обхванало над 13 000 деца на възраст между 7 и 15 години.

Резултатите показват, че няма значителна разлика в разпространението на астмата или атопичния дерматит според реда раждане.

При разпространението на ринита, конюнктивита и хранителните алергия обаче е открита зависимост - колкото повече братчета и сестричета има едно дете, толкова по-малък е рискът от проблем.

Учените подозират, че хранителните алергии имат пренатален произход, което влияе на това кое дете от семейството ще се разболее. Необходими са обаче още доказателства в подкрепа на тази теория.

Прочита: 1776

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.