Сряда, 12 Август 2020

Да готвим, без да вредим на фигурата си

Печат Е-мейл
10 Септември 2010

 Всеки знае, че в процеса на готвене е много трудно да се удържим от желанието да пробваме храната. Ароматът и видът на почти готовия продукт ни привличат като "пчели на мед". И, разбира се, както е известно, подобно опитване не само не е полезно за фигурата, но и абсолютно вредно за стомаха.

Ето как можем да се преборим с това:

1. Не започвайте да готвите на гладен стомах. Ако не можете да си изградите подобен режим, тогава измийте зъбите си с паста за зъби с траен аромат на мента - чувството за глад ще изчезне за известно време.

2. Ако все пак не успеете да излъжете стомаха си, сдъвчете някаква подправка (джоджен, магданоз) или поставете до тенджерата чиния с нискокалорични плодове или зеленчуци.

3. Можете да заместите яденето с пиене. Но не забравяйте, че в сладките и вкусни напитки също има калории, затова по-добре изпийте чаша вода.

4. От храната разсейва и пеенето - дъвченето е невъзможно в този момент, а и мислите ни са заети с поредния куплет.

Опитайте посочените съвети - все някой от тях ще ви помогне. Ако не успеете, не се тревожете! В края на краищата неосъществените желания и очаквания водят до стрес, а това също е вредно за организма.

Прочита: 1700

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.