Сряда, 15 Юли 2020

Бръчките предпазват от рак?

Печат Е-мейл
30 Април 2010

 Казват, че един от най-важните критерии за женската красота е идеалната кожа и гладкото лице.

Появата на първите бръчки, най-често в зоната на очите, в повечето случаи предизвиква уплаха, а в някои случаи и сериозна истерия сред по-суетните представителки на нежния пол.

Едва ли има жена, която да не използва всевъзможни помади и кремове, за да забави или избегне появата им.

Бръчките по лицето предотвратяват развитието на рак на кожата, сочат изследванията на английски учени от университета в Манчестър, Великобритания.

Изследователите установили, че хората, чиято кожа на лицето е осеяна с повече бръчки, са с 90% по-слабо изложени на риск да развият базален клетъчен карцином - бавно разпространяващ се и лесно лечим рак на кожата на лицето.

Излагането на слънце също е свързано с развитието на други видове рак на кожата, включително и изключително опасния меланом.

В изследването са участвали 118 души на възраст над 50 години, които са потърсили помощ в дерматологичния център в манчестърската болница.

Учените обясняват, че все още не могат точно да кажат как наличието на бръчки предпазва хората от карцином.

Прочита: 1552

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.